måndag 24 september 2007

Cirkusmat på Byske

Italiensk svamprisotto (Byskeskolan)

Antal portioner 3

Ingredienser
1 hackad lök, helst rödlök
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 dl ris
100 g skivade champinjoner
ca 7,5 dl varm buljong
2 msk hackad färsk persilja
Salt och peppar
Ev. 1 msk riven parmesanost till servering

Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök.
Tillsätt champinjoner och ris och häll på 1/4 del av buljongen. Låt sjuda under ständig omrörning.
När buljongen kokat in häll på ytterligare 1/4 och låt sjuda igen under omrörning.
Fortsätt så här tills alla buljong kokat in.
Krydda och tillsätt persiljan.
Strö över parmesanost vid serveringen.
(stulet från vegomums)

// Kocken

Inga kommentarer: